Peanutbutter Cups

 

Je hebt chocolade en pindakaas, de perfecte combinatie toch? In Amerika zijn vooral de  ‘peanutbutter cups’ erg bekend. Maar in de kant-en-klare zitten natuurlijk mega veel ingrediënten die je niet mag hebben of waarvan je denkt, uh wat? Juist ja, als je dat al denkt is het ook een no-go! Dus what to do? Zelf maken natuurlijk! Daarom deze variant die vrij is van gluten, lactose en geraffineerde suikers! Het is super makkelijk te maken, en je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Wie verras jij dit weekend met deze heerlijke traktatie? 😉


Peanutbutter Cups
 
Prep time
Total time
 
Author:
Recipe type: dessert - cookies
Ingredients
Instructions
  1. Pak een muffinvorm en doe overal papierenvormpjes in. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kommetje en doe deze 1 minuut in de magnetron om alle ingrediënten wat zachter te krijgen. Ik roer ze elke 20 sec. even door en zet hem daarna terug in de magnetron. (Je kunt het natuurlijk ook au bain marie smelten natuurlijk)
  2. Als dit mengsel klaar is roer je het nog even goed door en zet je het daarna aan de kant om bezig te gaan met het chocolademengsel.
  3. Voor het chocolademengsel is het eigenlijk hetzelfde als voor de pindakaas. Ik heb de chocolade au bain marie gesmolten, let op dat het niet TE zacht is, het moet niet echt helemaal vloeibaar zijn maar je moet het gewoon goed kunnen door roeren. Als dit het geval is doe je er een theelepeltje havermeel doorheen.
  4. Roer het mengsel nogmaals goed door en pak dan je muffin vorm en doe dan telkens 1 theelepel in een muffinvormpje. Als je dit met alle muffinvormpjes hebt gedaan pak je de vorm op, en schud je hem zachtjes op en neer op je aanrecht zodat de chocolade goed verdeeld wordt over de vormpjes.
  5. Pak dan je spuitzak en vul deze met het pindakaas mengsel. Doe dan telkens 1 theelepel van het pindakaasmengsel in het midden van de chocolade en doe dit wederom bij alle vormpjes.
  6. Maak het dan af door overal de resterende chocolade overheen te doen. Laat het uitharden in de koelkast voor min. 1 uur. Ik laat ze sowieso in de koelkast staan, dan vind ik ze het lekkerste!
Notes
- Extra nodig : Muffinblik, muffinvormpjes, spuitzak.

*Ik heb voor de chocolade een mengsel gebruikt van 125 gram lactosevrije pure chocolade( >72%) & 75 gram rijstemelk chocolade. Je kan zelf variëren in deze hoeveelheden, het ligt er net aan wat je het lekkerste vindt! Als je hem helemaal puur wilt gebruik je gewoon 200 gram pure chocolade.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Rate this recipe: