Dutch recipe : Chocolade kruidnootjes

Jeetje, dan loop je door de supermarkt en zie je de chocolade-pepernootjes weer liggen. Nou toen ik vroeger nog geen voedsel-intoleranties had waren die chocolade-pepernootjes toch echt wel mijn verslaving. Wat was ik blij als die weer in de supermarkt lagen.. Maar helaas, als je allemaal voedsel-intoleranties hebt mag je deze toch echt niet meer hebben. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Gewoon lekker zelf maken! Veel lekkerder en bovendien ook nog eens veel leuker!!
Dutch recipe : Chocolade kruidnootjes
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Pastry - Cookies
Cuisine: Dutch
Ingredients
  • Basisrecept kruidnootjes : link staat onder het recept.
  • 50 gram gluten & lactose-vrije melkchocolade
  • 50 gram gluten & lactose-vrije pure-chocolade
  • Eventueel nog gluten & lactose-vrije witte chocolade
Instructions
  1. Bereid eerst gewoon de kruidnootjes volgens het basisrecept.
  2. Als je de kruidnootjes hebt afgebakken laat je ze eerst echt goed afkoelen. Als ze eenmaal goed zijn afgekoeld pak je er wat schaaltjes bij waar je de chocolade in breekt.
  3. Doe 1 chocoladesoort per keer in je magnetron en verwarm telkens een halve minuut en dan weer even doorroeren en dit herhalen tot de chocolade helemaal gesmolten is.
  4. Als je 1 kommetje hebt met bijvoorbeeld je pure chocolade dip je 1 voor 1 de helft van je kruidnootjes erin en leg je ze daarna op een bakpapier.
  5. Ga daarna de melkchocolade smelten en doe hetzelfde hiermee.
  6. Als je de helft van de kruidnootjes bedekt hebt met pure chocolade en de andere helft met melkchocolade leg je ze even 5 minuutjes in de koelkast zodat de chocolade helemaal goed hard wordt.

 Klik hier voor de link naar het basis recept voor de kruidnootjes.  558327_189065217943933_585558511_n

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Rate this recipe: